Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Mitä on Rosita villi ja raaka ekstraneitsyt turskanmaksaöljy(EVCLO)?

Rosita EVCLO on aitoa norjalaista turskanmaksaöljyä joka on tuoretta, raakaa, ja käsintehtyä villeistä maksoista käyttäen erittäin harvinaista ja esihistoriallista uuttamistekniikkaa erottaakseen öljyn maksasta. Kemikaaleja, liuottimia tai mekaanisia laitteita ei ole koskaan käytetty uuttamisprosessissa. Öljy on kokonaan tai täydellisesti jalostamatonta ja tuotettu viileissä olosuhteissa, prosessi joka sallii monet luonnolliset vitamiinit ja ravinteet läsnä maksassa säilyä koskemattomana. Tämän tyyppinen turskanmaksaöljy on sekä arvokasta että harvinaista- jotain mikä on melkein mahdotonta saavuttaa teollisella tasolla ja se on jotain joka ei ole kovin kustannustehokasta.

Rosita turskanmaksaöljyllä on vaalea/kultainen väri ja mieto, mutta ei missään nimessä vastenmielinen, vaan kalaisa maku. Se on läpikotaisin testattu johtavien yliopistojen ja hallituksiin kytköksissä olevissa instituuteissa. Todellinen ikivanha öljy nykypäivän modernissa maailmassa, ja yksi josta sen norjalaiset esi-isät olisivat olleet ylpeitä saadessaan nauttia sitä! Rosita esittelee tämän artikkelin ensimmäistä kertaa yleisesti. 

 

Mikä on Rositan filosofia tuottaessaan kalanmaksaöljyä?

Rositan filosofia oli käyttää ikivanhaa ja äärimmäisen harvinaista tekniikkaa turskanmaksaöljyn tuottamiseksi. Tekniikka jota on käytetty satoja, ja mahdollisesti tuhansia vuosia sitten vanhan norjalaisen kulttuurin ihmisten toimesta. Lopputulos on ensimmäinen koskaan ikivanha turskanmaksaöljy joka tulee Norjasta, joka on “uskollinen esi-isilleen”. Rositan käsintehty turskanmaksaöljy on “elävää öljyä”, tuotettu turskasta jotka on villeinä pyydystetty ja kestävästi käsitelty Rositan toimesta. Öljyn muoto, esiintyminen ja ravintosisältö, käyttäen tätä ikivanhaa tekniikkaa, on sama kuin mikä on läsnä elävän kalan kalanmaksaöljyssä. Ja Rosita ei tee mitään muuttaakseen ravintosisältöä. Luonto määrää ravintosisällön öljyssä. Tuo oli se miten se oli jo aikanaan ja tuo on se jolla lailla sen kuuluukin olla. Muutamat maailman johtavista merestä saatavien öljyjen tutkijoista ovat ällistyneet Rositan ekstraneitsyt-turskanmaksaöljyn laadusta.

Rositan käsintehty turskanmaksaöljy peilaa meidän tarvettamme ylläpitää perinnettä ja olla harmoniassa, tai yhtä luonnon kanssa. Kaikki on tehty luontoa arvostaen ja se kauneus joka tulee palatessa takaisin ikivanhoihin perinteisiin käyttäen käsityötekniikkaa, käsityöperinnettä ja silmää yksityiskohdille. Rosita EVCLO menee takaisin ikivanhaan löytääkseen nuo kadonneet mutta arvokkaat arvot.

 

Mitkä ovat ravinteet jotka on listattu Rosita EVCLO-pulloon?

Ravinteet:

100% villiä ja raakaa ekstraneitsyt turskanmaksaöljyä(ja pieniä määriä rosmariini&luonnollista E-vitamiinia)*antioksidantteja

Konsultoi lääkäriäsi ennenkuin otat merkittävästi suositeltua annosta suurempia annoksia, tai jos otat tätä tuotetta ollessasi raskaana tai imettäessä, diabeetikko, allerginen kalalle tai jodille, jos käytät verenohennuslääkkeitä, odotat leikkausta, sinulla on diagnosoitu verisuonitauti, verenvuotoa tai immuunikato. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Jos sinä tai lapsesi ette ole koskaan syönyt kalaa tai kalaöljyä, tai jos epäilet allergiaa, konsultoi lääkäriäsi tuotteiden käytöstä. Varmuuden vuoksi, voit myös hieroa pienen määrän turskanmaksaöljyä pienelle alueelle ihoa, kuten vaikka alempaan osaan jalkaa(pohje tms.) (Ota huomioon että tämä tuote ei ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitaman tai parantamaan tai ennaltaehkäisemään mitään sairautta tai terveydentilaa).

 

Kuinka ottaa turskanmaksaöljysi:

Aitoa jalostamatonta EVCLO:a on käytetty pohjois-Norjassa rannikolla asuvien ihmisten toimesta sen hyötyjen vuoksi. He söivät sitä ja myös hieroivat sitä ihollensa.

 

Sisäisesti

Syö yksi teelusikallinen päivässä. Voidaan ottaa sellaisenaan tai sekoitettuna ruokaan, joka ei ole lämpötilaltaan korkeammalla kuin 37 celsiusta. Miksi et kokeilisi perinteistä “möljeä”-perinteinen norjalainen kala-annos joka on erittäin ravintorikas erityisen rikas D-vitamiinipitoisuudeltaan! Hauduta valkoinen turskanliha, turskanmaksa sekä turskanmäti suolavedessä yhdessä pilkotun sipulin kanssa. Poista raaka-aineet vedestä ja sekoita ne kulhossa. Lisää Rosita EVCLO ja nauti! Mahtava nostamaan D-vitamiinitasosi talveksi.

 

Ulkoisesti:

Ei pelkästään sisäiseen käyttöön, turskanmaksaöljyä voi myös hieroa ihoon. Öljy voidaan käyttää paikallisesti haavoihin sekä ihoeliksiirinä. 

 

Varastointi:

 

Oikea varastointi on kriittinen ajateltaessa Rosita EVCLO:n ravintosisältöä. Valo nopeuttaa hapettumista, aiheuttaen öljyn härskiintymistä nopeammin. Niin tekee myös lämpö. Tätä tuotetta käytettäessä, pidä se poissa suorasta lämmöstä, auringonvalosta jne. Kun saat Rosita EVCLO- tuotteesi olethan hyvä ja viilennät sen/ne jääkaapissa (jos aiot käyttää tuotteen kohtalaisen pian). Pidemmän varastoinnin ollessa kyseessä, avaamattomat pullot voidaan säilyttää pakkasessa pidemmän säilyvyyden takaamiseksi. Avattuna nauti 2-3 kuukauden sisällä. Ylipäänsä, öljy tulee pitää pimeässä ja viileässä/kylmässä. Öljy saattaa olla sakkaista ja paksua kun sitä on pidetty jääkaapissa tai pakastimessa. Se ei ole huolenaihe. Ravistele hellästi ennen käyttöä. Muistathan myös katsoa (analyyttisen testaamisen tulokset) säilyvyyden testaamiseksi.

 

Muista myös että kuljetuksen lähetettäessä tuotettasi ei pitäisi vaikuttaa Rosita EVCLO:on. Kun saat tuotteesi, on suositeltavaa että jätät tuotteen 12-24 tunniksi jäähtymään jääkaappiin. Muista varovasti ravistella tuotetta ennen käyttöä.

 

Oletteko testanneet tuotetta varmistaaksenne tuotteen myrkkyvapauden?

Eurooppalaiset lait ovat nykyään todella tiukkoja koskien kalan lihan ja maksan kontaminaatiota, ja oikeutetusti näin. Valitettavasti, huijaus on tavallinen tapahtuma ja liian monet yritykset ovat myyneet öljyjä jotka ovat vahingollisia aikuisten ja lasten terveydelle.

 

Rosita ottaa testauksen ERITTÄIN vakavasti ja käyttää useita Euroopan johtavia instituutteja testaamiseen (Euroopassa on erittäin tiukat lainsäädännöt). Yksi näistä on “Aquaculture- instituutti”, johtava kansainvälisesti huomattu vesiviljelyn tutkimuslaitos joka sijaitsee Stirlingin yliopiston yhteydessä Skotlannissa (Yhdistyneet kansakunnat); ja useita itsenäisiä norjalaisia laboratorioita ja instituutteja varustettuna erittäin suurella tietotaidolla merestä saatavasta raaka-aineesta ja tuotteista. Rosita-öljyt on testattu “pysyvien orgaanisten saastuttajien” (POS), sisältäen pestisiidit (kuten DDT), teolliset kemikaalit (kuten polykloorattu bifenyyli ja PCB) ja tarkoituksettomasti syntyneet teolliset sivutuotteet (kuten dioksiinit ja furaanit). Öljy on testattu myös raskasmetallien ja mikrobiologisten kontaminaatioiden varalta. Testitulokset ovat säännöllisesti tulleet takaisin erittäin matalien kontaminaatioarvojen kera, ja ovat täysin Euroopan komission sekä WHO:n arvojen sisällä koskien ympäristön saastuttajia. Syvät Pohjois-Norjan vedet eräitä puhtaimpia merivesiä maailmassa.

 

Rosita-öljyt on analysoitu myös yliopistoissa ja valtion rahoittamien tieteentekijöiden toimesta, joista jotkut osallistuvat kalaöljyjen laadun tarkkailuun. Rosita-öljyjä on myös käytetty tieteellisen tutkimuksen kohteena johtavissa Eurooppalaisissa yliopistoissa.

 

Usein kysyttyjen kysymysten 1.osa on suomennettu sivulta https://www.rositarealfoods.com/rosita-evclo-faq/15-cod-liver-oil-articles/faq/6-rosita-real-foods-evclo-faq