Usein kysyttyjä kysymyksiä vol. 2

Analyyttiset testitulokset Rosita EVCLO:

 

RAVINTOSISÄLTÖANALYYSI:

 

Laaja kirjo ravintosisältöanalyysejä on tehty Rosita EVCLO:lle. Esitetty “ravinneanalyysi” edustaa vain pientä osaa vitamiini, sekä spesialisoitua kemiallista testausta, mitä öljylle on tehty.

 

  1. Ravinnetulokset

Rasvaliukoisten ravinteiden määrä riippuu muutamista biologisista tekijöistä kuten kalan koko sekä öljyn määrä maksassa. Myös vuodenaikojen vaihtelut suhteessa kalojen lisääntymiseen, ilmasto-olot, planktoni, ja muut olosuhteet vaikuttavat turskaan. Koska Rosita EVCLO on täysin jalostamaton sekä prosessoimaton luontaistuote, ravintosisältö tulee aina vaihtelemaan erästä erään.

 

Alla näytetyt ravinnetulokset (rasvaliukoiset vitamiinit, sterolit, sekä rasvahapot) edustavat tyypillisiä arvoja ja määriä jotka on saatu analyyttisistä testeistä seuraavissa instituuteissa:

 

NIFES (Kansallinen ravinnon ja merestä saatavan ruoan tutkimuslaitos

/20.12.2010\

 

ALS Food & Pharmaceutical (Yhdistyneet Kansakunnat) 10.10.2012

Eurofins Ruokatestaus 19.12.2013

 

Nutrition Analytical Service (NAS), Institute of Aquaculture, University of Stirling, Scotland, United Kingdom [15/11/2013]. The head of NAS, Professor Gordon Bell, has over 30 years of experience in fish nutrition and lipid and nutrition related analysis and has published more than 184 peer-reviewed papers on fish nutrition, fatty acids, lipid soluble nutrients and antioxidants. The Chief Analyst, James Dick, provides over 25 years of experience in lipid methodology and is responsible for Quality Control within the Nutrition Group, the development of chromatographic techniques and is trained in all aspects of complex lipid analysis including HPLC, GC, GC/MS and GC/MS/MS. 

 

Extra virgin oil was also tested [as far back as: 15.07.2011] by the producer at ECO-Marine using a Norwegian Aquaculture Research Institute which specialises in marine raw materials and products. 

 

((Olin liian laiska suomentamaan kahta edellistä kohtaa. Pyydän ymmärrystä))

 

E-VITAMIINI (ALFA-TOKOFEROLI) ANALYYSI

 

NÄYTTEEN NIMI mg/teelusikka
villi & raaka EVCLO 3.7-10

 

Ylläolevat arvot on tuplatestattu muutamissa Euroopan testausinstituuteissa (nimetty yllä).

 

A-VITAMIINI (RETINOLI) ANALYYSI

 

NÄYTTEEN NIMI KV. yksikkö/tee-lusikka
villi & raaka EVCLO 3000-5000

Ylläolevat arvot on tuplatestattu muutamissa Euroopan testausinstituuteissa (nimetty yllä).

 

A2-VITAMIINI (3,4- dihydroretinoli) ANALYYSI

 

NÄYTTEEN NIMI mg/kg
villi % raaka EVCLO > = 0.1

> = suurempi kuin tai yhtä kuin.

 

Ylläolevat arvot on tuplatestattu muutamissa Euroopan testausinstituuteissa (nimetty yllä).

 

D3-VITAMIINI (KOLEKALSIFEROLI) ANALYYSI

 

NÄYTTEEN NIMI KV. yksikkö/tee-lusikka
villi & raaka EVCLO 400-500

 

Ylläolevat arvot on tuplatestattu muutamissa Euroopan testausinstituuteissa (nimetty yllä).

 

*D-Vitamiini joka on Rosita EVCLO:ssa on samassa muodossa kuin D-vitamiini jota saat auringosta, ja myös ainoa muoto joka on löydettävissä merkittävissä määrin prosessoimattomissa kalanmaksaöljyissä.

 

A- JA D-VITAMIININ SUHDE:

 

NÄYTTEEN NIMI SUHDE
villi & raaka EVCLO Typically less than 10:1

 

STEROLEIDEN MÄÄRÄ

 

NÄYTTEEN NIMI mg/Kg
villi & raaka EVCLO  
KOLESTEROLI 4044-5245
BRASSIKASTEROLI (PHYTOSTEROLI) 40.4

 

Ylläolevat arvot on tuplatestattu muutamissa Euroopan testausinstituuteissa (nimetty yllä).

 

Yhteenlaskettujen lipidien, rasvahappojen määrä ja suhde Rosita EVCLO:

 

Villi & raaka Rosita EVCLO sisältää laajan kirjon rasvahappoja, mukaan lukien 3,4,6,7,9,11 jne.

Testitulokset valikoiduille rasvahapoille on annettu alapuolella. Muiden rasvahappojen arvot ovat saatavilla pyynnöstä.

 

RASVAHAPPO mg/teelusikka
20:5n-3 (EPA) 510
22:6n-3 (DHA) 700
18:1n-9 (oleiinihappo) 1,200
20:1n-9 (gadoleenihappo)* 660
22:1n-11 (cetoleenihappo)*

rasvahapot,omega-6 summa

rasvahapot, omega-3 summa

tunnistamattomat rasvahapot

375

160

1,460

240

suhde
DHA/EPA 1:1 – 1.3:1
omega 6/omega 3- suhde 0.11

 

Raportin osa 2 loppu.